Кабинетът ще отпусне близо 3.5 млн. лв. на Зографския манастир на полуостров

...
Кабинетът ще отпусне близо 3.5 млн. лв. на Зографския манастир на полуостров
Коментари Харесай

Зографският манастир ще се ремонтира в 3.5 млн. лв.

Кабинетът ще отпусне близо 3.5 млн. лева. на Зографския манастир на полуостров Атон в Гърция, обяви служебният министър Велислав Минеков на конференция през днешния ден.

" Едно дълго чакано решение е помощ, ориентирана към Света гора и нашия манастир в Атон. Помощ от близо 3 милиона и половина лв. за Зографския манастир " Свети Великомъченик Георги Зограф ". След пожара в Източното крило, всичко остана единствено на равнище желание и сега най-накрая ще се реши казуса с реставрацията и консервацията на същото. Дълго време се търсиха средствата. В момента има късмет да стартира този ремонт и това ще се случи ", изясни Минеков,

Въпросното крило е строено със средствата на хаджи Вълчо от Банско, напомни Минеков, и по тази причина се назовава " Банското крило ". Именно в него Паисий Хилендарски довършва " История славянобългарска ".

Служебният министър на културата съобщи, че ще желае среща с игумена на Зографския манастир архимандрид Амвросий, с цел да се откри метод да се помогне и за отоплението в манастира, което е на примитивно равнище и даже рисково, както и за ремонт на пътя до манастира, който също е в доста тежко положение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР